Mainos
Mainos

Ilmailun turvallisuus pysynyt Suomessa korkealla tasolla – dronet aiheuttavat huolta

Ilmailun turvallisuus on pysynyt Suomessa aikaisempien vuosien korkealla tasolla, kertoo liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Suomessa tai suomalaisille ilma-aluksille ei tapahtunut viime vuonna kaupallisessa ilmailussa yhtään kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Yleisilmailussa tapahtui yksi kuolemaan johtanut turma, kun lentäjä kuoli pienkoneen pudottua Laukaalla.

Lennokkien suosion kasvu on Trafin mukaan tuonut haasteita myös ilmailuun. Viime vuonna sattui kaksi tapausta, jossa liian korkealla lennätetty drone aiheutti matkustajakoneelle vakavan vaaratilanteen.

– Kaupallisen ilmailun turvallisuus ei olekaan kiinni yksinomaan kaupallisia ilmailupalveluja tuottavista tahoista, vaan siinä on myös ulkopuolisia. Toivommekin, että me kaikki välitämme viestiä tästä turvallisuusuhasta drone-harrastajille, sanoo Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme