Mainos
Mainos

Ilmaisia munia Turussa

Varsinaissuomalaiset kananmunatuottajat vauhdittavat tiistaina pakkaamojen ja tuottajien välistä hintakiistaa jakamalla kuluttajille ilmaiseksi yli 1000 kiloa munia Turussa.

Laitilalainen munantuottaja Ulla-Riitta Ylenius kertoo, että aluksi muutaman kanatilan luovutuslakko on päivä päivältä kasvamassa suunnitellulla tavalla.
-Lisäksi joukkoon on tullut paljon sellaisia tiloja, jotka kertovat antavansa vielä tämän viikon aikaa neuvottelujen aloittamiseen. Jos pakkaamoilla ei ole halua ratkaista hintakiistaa, alkaa heidän kampanjansa ensi viikolla.
Munantuottajat saavat tällä hetkellä kolme markkaa munakilolta.
-Vaadimme kilohintaan markan korotusta heti ja ensi vuonna vielä toisen markan lisää, sanoo Ylenius.
Pakkaamot ja tuottajat ovat etsineet ratkaisua munien ylituotantoon, ja siitä johtuvaan alhaiseen tuottajahintaan mm. vapaaehtoisella tuotannon rajoittamisella. Periaatteessa osapuolet ovat hyväksyneet tällaisen mallin, mutta se ei ole käytännössä kuitenkaan toiminut. Ilmaisten kanamunien jako alkaa Turussa Ravattulan liikekeskuksessa tiistaina kello 15.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme