Mainos
Mainos

Ilman koulutuspaikkaa olevat etusijalle yhteishaussa

Ilman koulutuspaikkaa olevat nuoret pääsevät etusijalle hakiessaan ammattikouluun tai lukioon. Muutokset ovat osa hallituksen tavoitetta nuorten yhteiskuntatakuusta.

Tänään annettu asetus suuntaa toisen asteen yhteishaun selkeästi peruskoulunsa päättäville ja niille, joilla ei ole vielä perusasteen jälkeistä tutkintoa tai koulutuspaikkaa.

Ammatillisen tutkinnon jo kertaalleen suorittaneet hakevat vastaisuudessa toisen asteen koulutukseen aikuiskoulutuksen sähköisen haun kautta. Lukion päättäneet voivat omana ryhmänään hakea yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen kuten tähänkin asti.

Asetus tulee voimaan heti vuoden alusta. Sitä sovelletaan kuitenkin ensimmäisen kerran vasta ensi syksyn yhteishaussa.

Nuorten yhteiskuntatakuun tavoitteena on, että jokaiselle peruskoulun päättävälle taataan jatkomahdollisuus lukiossa, ammattikoulussa tai esimerkiksi kuntoutuksessa.

Hallitus pyrkii siihen, että tämän vuosikymmenen loppuun mennessä yli 90 prosentilla 20-24-vuotiaista olisi jokin peruskoulun jälkeinen tutkinto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme