Mainos
Mainos

Ilman otsonipitoisuuksia netissä tunnin välein

Ilman otsonipitoisuuden muutoksia voi tätä nykyä seurata tiuhaan Ilmatieteen laitoksen internet-sivuilla. Tiedot pitoisuuksista päivitetään tunnin välein. Keväällä ja kesällä otsonipitoisuudet kohoavat, koska otsonia synnyttävät reaktiot tarvitsevat auringonvaloa ja lämpöä.

Otsonia muodostuu ilmakehän kemiallisissa reaktioissa typen oksideista ja hiilivedystä, joita tulee autojen ja teollisuuden päästöistä. Korkeat otsonipitoisuudet ovat terveydelle haitallisia. Hengitysilman otsoni voi aiheuttaa hengitystie- ja ärsytysoireita erityisesti herkillä ihmisillä, minkä lisäksi myös allergiaoireet voivat pahentua. Altistumista voi vähentää välttämällä rasittavaa liikuntaa silloin kun pitoisuudet ovat korkeita.

EU:n säännösten mukaan ihmisille tulee tiedottaa, jos ulkoilman otsonipitoisuus ylittää 180 mikrogrammaa kuutiometriä kohden. Tällöin asiasta kerrotaan radion ja television välityksellä. Varoitus on taas annettava, jos pitoisuus ylittää 360 mikrogrammaa kuutiometrissä.

Suomessa tiedotuskynnys on ylitetty kaksi kertaa kesällä 1996 Etelä-Suomessa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot