Mainos
Mainos

Ilmanlaatu Helsingin keskustassa kohentunut

YTV:n mukaan heikko tuuli hidasti VR:n makasiinipalon synnyttämien saasteiden laimenemista.

VR:n makasiinien palo heikensi ilmanlaatua vielä tänäänkin pääkaupunkiseudulla useissa paikoissa. Eniten ilmanlaatu heikkeni keskustassa.

YTV:n mittausten mukaan ilmanlaatu oli huonoimmillaan eilen heti palon alkamisen jälkeen ja yhden aikaan yöllä, mutta ilmanlaatu oli keskustassa huono vielä aamullakin.

Palon seurauksena ilman typen oksidihäkä- ja hiukkaspitoisuudet nousivat. Ilmansuojeluasiantuntija Maria Myllysen mukaan ilmanlaadun paranemista hidastivat tyyni sää ja heikko etelätuuli.

- Sattui sellainen säätilanne, että maan pinnalla oli kylmempää ilmaa kuin ylempänä ja kaikki päästöt jäivät siihen loukkoon, Myllynen kuvaa.

- Nyt kun oli vielä erityistilanne, niin vasta aamuyhdeksän jälkeen pitoisuudet olivat laskeneet niin, että palon hiukkaset eivät enää heikentäneet ilmanlaatua huonoksi, vaan sen jälkeen ilmanlaatu oli välttävää, kertoi Myllynen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot