Mainos
Mainos

Ilmanlaatu ollut kesällä hyvä koko maassa

Alkukesän ilmanlaatu on ollut hyvä koko Suomessa. Ilmatieteen laitos arvioi, että ilmanlaatu myös pysynee hyvänä, sillä Suomen lähialueilla ei tällä hetkellä ole huomattavia metsä- tai maastopaloalueita.

Suotuisat sääolosuhteet ovat auttaneet pitämään ilmanlaadun hyvänä. Kuluvan kesän saastepitoisuudet ovat Ilmatieteen laitoksen keräämien tietojen mukaan pysyneet matalina lähes kaikkialla Suomessa.

Ilmanlaatu on heikentynyt huonoksi vain harvoilla mittausasemilla yksittäisinä tunteina. Myöskään kesäajalle tyypillisiä, laajoja ongelmia eli kohonneita otsonipitoisuuksia tai metsäpalojen aiheuttamia kaukokulkeutumia ei toistaiseksi ole esiintynyt.

Sen sijaan kevät oli tavanomaisen huono ilmanlaadultaan katupölyn vuoksi eri puolilla Suomea. Keskimäärin pahoja katupölypäiviä oli kullakin mittauasemalla maalis-huhtikuun aikana kuusi kappaletta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot