Mainos
Mainos

Ilmanlaatu on pysynyt hyvänä kesällä

Viime kesänä ilmanlaatua huononsivat Venäjän metsä- ja maastopalot. Tänä kesänä Suomen lähialueilla ei ole ollut vastaavia paloja.

Ilmanlaatu on ollut alkukesällä huomattavasti parempi kuin viime kesänä. Ilmatieteen laitoksen mukaan ilmanlaadun kannalta suotuisat säät ovat pitäneet epäpuhtauksien tasot kohtuullisina tai jopa hyvinä.

Viime kesänä ilman epäpuhtauksien määrää nostivat Venäjän metsä- ja maastopalot. Tänä kesänä vastaavia paloja ei ole esiintynyt Suomen lähialueilla.

Merkittävimmät paloalueet sijaitsevat nyt Romanian ja Ukrainan alueella noin 1500 kilometrin etäisyydellä, eikä näistä paloista todennäköisesti aiheudu merkittävää ilmanlaatuhaittaa.

Venäjän Kuolan alueen teollisuus kuormittaa pohjoisen alueen ympäristöä. Norjassa on viime viikkojen aikana mitattu korkeita rikkidioksidipitoisuuksia. Suomen Lapissa sijaitsevilla mittausasemilla ei kuitenkaan ole havaittu hälyttävän korkeita rikkidioksidipitoisuuksia tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot