Mainos
Mainos

Ilmanlaatu paikoin huono Venäjän metsäpalojen takia

Etelä-Suomessa ilmanlaatu on huono Venäjän metsä- ja maastopalojen takia, kertoo Ilmatieteen laitos. Maan keskiosissa ilmanlaatu on välttävä. Ilmanlaatua heikentävät pienhiukkas- ja otsoniarvojen nouseminen.

Tilanne pahentunee iltapäivällä, kun otsoniarvot nousevat edelleen. Ilmanlaatu saattaa heikentyä lähituntien aikana myös Oulun korkeudella.

Kun otsoniarvot ylittävät tietyn rajan, Ilmatieteen laitos kertoo asiasta säätiedotusten lopussa. Otsoni on korkeina pitoisuuksina haitallista terveydelle ja rasittaa myös kasvillisuutta.

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, kuten keuhko- ja sydänsairaat, voivat saada ärsytysoireita huonosta ilmanlaadusta. Altistumista pienhiukkasille voi vähentää pysyttelemällä sisätiloissa ovet ja ikkunat suljettuina.

Maan eteläosissa tilanne helpottuu iltaa kohden, mutta Keski-Suomessa ilmanlaatu alkaa parantua vasta myöhään illalla tai yöllä. Palosavut liikkuvat kohti pohjoista ja huonontavat vähitellen myös Lapin ilmanlaatua.

Ilmatieteen laitoksen mukaan savun aiheuttama huono ilmanlaatu kiusaa kutakin paikkakuntaa yleensä vain noin vuorokauden verran.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot