Mainos
Mainos

Ilmansuojelupalkinto päästöjen luokittajaryhmälle

Keuhkovammaliitto on myöntänyt vuoden 1997 ilmansuojelupalkintonsa pintamateriaalien päästöluokituksen laatineelle työryhmälle.

Palkinto luovutettiin tänään Helsingissä liiton kampanjavuoden avajaisissa.
-Huonon sisäilman on arvioitu aiheuttavan yhteiskunnalle vuosittain noin 18 miljardin markan kustannukset sairauksina ja niiden hoitona sekä menetettynä työpanoksena, professori Olli Seppänen sanoi palkintoa vastaanottaessaan.

Helsingin teknillisessä korkeakoulussa työskentelevä Seppänen on johtanut päästöluokituksen kehittämistä. Hän on myös hankkeessa keskeisesti mukana olleen Sisäilmayhdistyksen puheenjohtaja. Päästöluokitus helpottaa kuluttajien materiaalivalintoja jakamalla luokitellut tuotteet kolmeen ryhmään. Nyt luokitellut 139 tuotetta kuuluvat kaikki parhaaseen M1-luokkaan. Luokan tuotteita ovat esimerkiksi tiili, luonnonkivi ja marmori, keraamiset laatat, lasi, metallipinnat sekä kotimaisista puulajeista työstetyt lauta ja hirsi.

M1-luokan tuotteet täyttävät niille asetetut vaatimukset, jotka koskevat haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, formaldehydiä, ammoniakkia, syöpää aiheuttavia aineita ja hajua. Vuonna 1996 ilmansuojelupalkinto myönnettiin Mikkelin keväiselle katupölyn siivouskampanjalle, joka oli ristinyt itsensä Operaatio hiekkamyrskyksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme