Mainos
Mainos

Ilmarinen veroparatiisiraportista: Tiedostamme ongelmat

Työeläkeyhtiö Ilmarinen sanoo tiedostavansa ongelmat, joita kansainvälisiin sijoituksiin liittyy. 

Finnwatchin tänään julkistamassa raportissa kerrotaan, että työeläkeyhtiöt sijoittavat yleisesti veroparatiiseihin rekisteröityihin rahastoihin.

Työeläkevaroja on sen mukaan sijoitettuna veroparatiiseihin rekisteröityihin rahastoihin vähintään 37 miljardin euron arvosta. 

Ilmarinen vastaa yli 900 000 ihmisen eläketurvasta. 

– Ilmarinen on vastuullinen sijoittaja, joka vaatii sijoituskohteitaan noudattamaan lakeja ja kansainvälisiä normeja. Näihin sisältyvät mm. verolait ja säännökset sekä OECD:n ohjeet monikansallisille yrityksille, joissa todetaan verojenmaksun tärkeys, Ilmarisen vastauksessa sanotaan.

Ilmariselta kerrotaan, että ulkopuolinen taho tarkastaa sen sijoitukset kaksi kertaa vuodessa. Ilmarisen vuoden 2013 vuosikertomuksessa on pyritty avaamaan ensimmäistä kertaa yhtiön verojalanjälkeä.

– Koska asiaan liittyy paljon teknisiä ja määritelmällisiä ongelmia, on tekstin yhteydessä korostettu, että kyseessä ei ole kattava selvitys verojalanjäljestämme vaan yleiskuvaus asiasta, Ilmarisen tiedotteessa sanotaan.

– Tiedostamme ongelmat, joita kansainvälisiin sijoituksiin liittyy ja puutumme niihin mahdollisuuksien mukaan esim. keskustelemalla omistamiemme yhtiöiden kanssa niiden verokäytännöistä.

Ilmarisen mukaan eläkejärjestelmän kannalta yksittäisten rahastojen rekisteröintimaita suurempi ongelma ovat sellaiset konsernin sisäiset rahansiirrot, joilla pyritään minimoimaan osingonmaksu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme