Mainos
Mainos

Ilmastoähkijäksi nimittely toi huomautuksen Radio Rockille

Radio Rock -asemalle lankesi huomautus julkisen sanan neuvostolta (JSN). Seuraamus tuli haastattelun pelisääntöjen rikkomisesta ja haastatellulle puheenparren perusteella annetusta pilkkanimestä.

Kantelija oli antanut Korporaatio-ohjelmalle haastattelun, jossa hän kertoi näkemyksiään ilmastonmuutoksesta. Myöhemmin asiahaastattelusta irrotettuja ähkäisyjä ja sanoja käytettiin ilman lupaa viihteellisessä ohjelmaosioissa. Lisäksi juontajat nimittelivät häntä ilmastoähkijäksi.

JSN:n mielestä haastattelun osien irrottaminen ja liittäminen väärään yhteyteen rikkoo selvästi haastattelun pelisääntöjä. Niiden mukaan haastateltavan on tiedettävä, missä yhteydessä hänen lausumaansa käytetään. Puheenparteen liittyvää nimittelyä JSN piti asiattomana puuttumisena haastatellun henkilöön, mitä on mahdoton korjata jälkeenpäin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot