Mainos
Mainos

Ilmastoasiat puheenjohtajuuskauden keskiössä

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin mukaan USA on tärkeässä roolissa, kun kehitysmaita houkutellaan mukaan Kioton jatkosopimukseen.

Suomi nousee lauantaina alkavan EU-puheenjohtajuuskautensa myötä kansainvälisen ympäristöpolitiikan keskiöön. EU neuvottelee Suomen johdolla syksyllä Helsingissä Yhdysvaltain kanssa ilmasto- ja energiakysymyksistä.

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin mukaan USA on tärkeässä roolissa, kun kehitysmaita houkutellaan mukaan Kioton jatkosopimukseen. Kioton ilmastosopimuksen jatkosta taas neuvotellaan marraskuussa Nairobissa.

Suomessa järjestetään myös Aasian ja EU-maiden huippukokous ASEM. Suomi kohtaa EU-puheenjohtajana Kiinan, Etelä-Korean, Venäjän, Kanadan sekä Intian. Myös nämä huippukokoukset ovat Enestamin mukaan tärkeitä ilmastopolitiikassa.

Suomen keskeisiksi puheenjohtajuuskauden ympäristöasioiksi on nostettu myös luonnon monimuotoisuus, ilmanlaatu, merien suojelu sekä jätekysymykset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme