Mainos
Mainos

Ilmastolähettiläät kouluja kiertämään

Kansalaisjärjestöjen tempauksen tarkoitus on saada oppilaat pohtimaan, miten maailman uhkaavinta ympäristöongelmaa voidaan torjua.

Kansalaisjärjestöjen tempaus "ilmastolähettiläiden" kouluttamiseksi kasvaa. Lähettiläät ovat koulunkiertäjiä, jotka pitävät ilmastonmuutostunteja yläasteilla, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa eri puolilla Suomea.

Tempauksen tarkoitus on saada oppilaat pohtimaan, miten maailman uhkaavinta ympäristöongelmaa voidaan torjua. Hanke on järjestäjien mukaan tavoittanut tähän mennessä jo 12 500 nuorta.

Kouluvierailuilla kerrotaan ja keskustellaan ilmastonmuutoksen luonnontieteellisestä taustasta, seurauksista ja torjumisesta.

Hankkeessa on tuotettu paljon materiaalia lähettiläiden, opettajien ja nuorten käyttöön. Aineistoon kuuluvat muun muassa netissä pelattava ilmastopeli ja ilmastovisa.

Dodon, Luonto-Liiton, Maan ystävien ja Nuorten Akatemian hankkeessa koulutettiin viikonvaihteessa Helsingissä 32 kiertäjää. Suurin osa heistä on eri alojen opiskelijoita muun muassa Oulusta, Rovaniemeltä, Joensuusta, Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta ja pääkaupunkiseudulta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme