Mainos
Mainos

Ilmastonmuutoksen torjuntaan kaivataan tekoja

Suomalaiset ovat hyvin tietoisia ilmastonmuutoksesta, mutta tieto ei johda tekoihin. Valtioneuvoston tänään julkistaman selvityksen mukaan ilmastonmuutos huolettaa kansalaisia laajasti, eikä eri väestöryhmien näkemyksissä ole juuri eroja.

Suomalaiset eivät kuitenkaan muuta elintapojaan ilmastoystävällisemmiksi, koska epäilevät muiden laistavan yhteisistä talkoista.

Muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaan nimekkäitä esikuvia. Keskeiset edistysaskeleet ovat tulleet sitä kautta, että yritysjohtajat ja poliitikot ovat tulleet esiin.

- Esimerkiksi Al Gore ja Jorma Ollila ovat esittäneet rohkeita puheenvuoroja ja sellaisia tarvitaan jatkossakin. Sitä kautta me muutkin rupeamme kertomaan toisillemme muutoksen sanomaa ja voimme kokea, että pystymme siihen yhdessä, sanoo selvityksen tehneen Demos Helsinki -laitoksen tutkimusjohtaja Aleksi Neuvonen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme