Mainos
Mainos

Ilmastonmuutos näkyy luonnossa

Luontojärjestö WWF:n tuoreen raportin mukaan ilmaston muutos lisää perhosten levinneisyyttä ja aikaistaa kasvien kukintaa myös Suomessa.

Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa mös perhosiin.

Maailman luonnonsuojelujärjestön WWF:n raportin mukaan ilmaston lämpenemisen vaikutuksia on jo nähtävissä Suomen luonnossa. Sekä kasvi- että eläinlajeissa on tapahtunut muutoksia 1900-luvun aikana, kun keskilämpötila on noussut 0,8 astetta ja sademäärä kasvanut. Nopeimmin lämpenemiseen ovat reagoineet linnut ja perhoset.

Perhoslajisto on runsastunut ja perhosten levinneisyysalueet ovat laajentuneet. Myös monien lintulajien kevätmuutto on aikaistunut. Vähäisempiä muutokset ovat olleet kasvillisuudessa. Monien kasvien kukinta on lämpimien keväiden takia ollut aikaista, ja kasvukausi on ollut pidempi. WWF:n raportti on koottu yhdistämällä kotimaisten ja eurooppalaisten tutkimusten tuloksia. Järjestö tahtoo vauhdittaa raportilla ilmastonmuutokseen puuttumista ja Kioton pöytäkirjan ratifioimista eri maissa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.05.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme