Mainos
Mainos

Ilmastorahat rokottavat kehitysapua - järjestöt pettyneitä

Kehitys- ja ympäristöjärjestöt ovat pettyneitä hallituksen linjaukseen leikata kehitysyhteistyövaroja. Hallitus päätti eilisessä kehysriihessään ottaa osan kehitysmaille luvatusta ilmastorahoituksesta kehitysyhteistyövaroista.

Suomi sitoutui Kööpenhaminan ilmastokokouksessa tukemaan kehitysmaita ilmasto-ongelmien helpottamisessa 110 miljoonalla eurolla seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kehitysyhteistyö- ja ympäristöjärjestöt ovat pelänneet, että rahat otetaan nykyisestä kehitysavusta.

- Meidän pelkomme, on ollut se, että maton toisesta päästä leikataan ja ommellaan toiseen päähän. Molemmat ovat tärkeitä, mutta kumpaankin tarvitaan lisää rahaa, sanoo toiminnanjohtaja Timo Lappalainen Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:stä.

Järjestöjen mukaan hallituksen linjaus tarkoittaa sitä, että tuki Afrikan koulutus- ja terveydenhuoltohankkeille vähenee.

- Synnyttävien äitien kuolleisuudessa on tapahtunut huolestuttavaa kasvua. Mitä vähemmän rahaa menee kehitykseen, se on käytännössä pois Afrikasta, Lappalainen sanoo.

Hallitus muistuttaa, että kehitysavun määrää on tarkoitus nostaa ensi vuonna 0,58 prosenttiin bruttokansantulosta.

Järjestöt puolestaan muistuttavat, että hallitus on edelleen kaukana 0,7 prosentin tavoitteesta, johon Suomi sitoutui jo 70-luvulla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot