Mainos
Mainos

Ilmatieteen laitos antoi myrskystä vuoden ensimmäisen viranomaistiedotteen

Ilmatieteen laitos on antanut tänä aamuna klo 04.00 viranomaistiedotteen vaarallisen voimakkaista tuulista Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueelle.

Ilmatieteen laitos varoittaa ulkona liikuttaessa kaatuvista puista, sähkölinjoista sekä tuulen viskomasta irtaimistosta. Ilmatieteen laitokselta arvioidaan, että kova tuuli jatkunee iltapäivän klo 15:een asti.

Viranomaistiedotteita annetaan suhteellisen harvoin. Ilmatieteen laitos lähettää viranomaistiedotteen, kun hengenvaara ei ole välitön, mutta tilanne saattaa uhata ihmishenkiä.

Muu viranomaistiedote lähetetään, kun voimakkaan sääilmiön ennustetaan alkavan seuraavan kolmen tunnin aikana suurella todennäköisyydellä tai on jo tietoa tuhoista. Viranomaistiedote annetaan myös, jos voimakas sääilmiö pystytään paikallistamaan voimassa olevaa varoitusta tarkemmin ja tiedotteella pystytään muutenkin antamaan varoituksiin merkittävää lisäarvoa.

Vuoden 2010 aikana muita viranomaistiedotteita lähetettiin kesän rajuilmojen aikana yhteensä yhdeksän kappaletta. Määrä oli poikkeuksellisen suuri. Tänä vuonna muita viranomaistiedotteita ei ole vielä lähetetty.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme