Mainos
Mainos

Ilmatieteen laitos: Eilinen ukkonen harvinaisen voimakas

Länsi-Suomessa eilen jyllännyt ukkonen oli Ilmatieteen laitoksen mukaan harvinaisen voimakas. Vuorokaudessa maassamme laskettiin yli 19 000 salamaa, mikä ylittää kaksinkertaisesti koko toukokuun keskimäärän. Salamoiden määrä oli suunnilleen yhtä suuri kuin Unto-myrskyn aikana 5. heinäkuuta 2002. Vilkkaimmillaan salamointi oli eilen kello 15-22.

Voimakkaimmat ukkosrintamat etenivät Lounais-Suomesta ja Etelä-Pohjanmaalta koilliseen, ja lisäksi Lapin poikki muodostui vahva ukkosrintama. Sen sijaan maan kaakkoisosa linjan Hanko-Nurmes itäpuolella säästyi ukkosilta lähes tyystin.

Itäisen hyvin lämpimän ilmamassan takia Suomen etelä- ja keskiosissa sekä Oulun läänin eteläisimmissä osissa mitattiin paikoin myös hellelukemia. Korkein lämpötila noteerattiin Nurmijärvellä, missä mittarilukema nousi peräti 27,3 asteeseen. Meren kylmyydestä johtuen helle ei kuitenkaan ulottunut rannikolle asti, mikä on näin kevään ja kesän taitteessa tyypillistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme