Mainos
Mainos

Ilmatieteen laitos kiistää väärinkäytön

Ilmatieteen laitos katsoo, ettei Kilpailuviraston syytökselle määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ole perusteita.

Toimenpidepyyntö perustuu virheellisiin tietoihin, jotka Ilmatieteen laitos oikaisee Kilpailuneuvostolle lähtevässä vastineessa, jyrisi IL:n pääjohtaja Erkki Jatila. Ilmatieteen laitos toimitti STT:lle tiedotteen, jossa pääjohtaja Erkki Jatila kiistää virastonsa syyllistyneen mihinkään. Samalla Jatila oikoi Kilpailuviraston omaa lehdistötiedotetta tämänpäiväisestä päätöksestä.

-Kaikki laitoksemme säätieto, jota kaupallinen yksikkö on käyttänyt, on ollut myös kaikkien muiden kaupallisten toimijoiden saatavissa. Myös maakaiuton säätutkadata on ollut jatkuvasti saatavissa Ilmatieteen laitoksesta, Jatila puolustautuu.

Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmatieteen laitokset ovat sopineet tutkatietojen vaihdosta kunkin maan sisäiseen käyttöön. Sopimuksessa edellytetään, että muusta käytöstä on sovittava erikseen, selvittää pääjohtaja Jatila. Ruotsin ilmatieteen laitos on kuitenkin ilmeisesti alkanut käyttää säätutkadataa kaupallisessa toiminnassaan sopimatta siitä Suomen Ilmatieteen laitoksen kanssa.

"IL:llä ei ole säämonopolia"

Ilmatieteen laitoksella ei koskaan ole ollut yksinoikeutta tuottaa Suomea koskevia säähavaintoja, kuten kilpailuvirasto väittää. Esimerkiksi tielaitos ja ilmailulaitos tekevät omia säähavaintojaan, Jatila muistuttaa.

Kilpailuneuvosto on pyytänyt Ilmatieteen laitokselta vastinetta Kilpailuviraston esitykseen. Tässä vastineessaan IL aikoo kumota kaikki väitteet monopoliaseman väärinkäytöstä, lupaa Jatila.
(STT)
Tutustu Ilmatieteen laitokseen

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme