Mainos
Mainos

Ilmavoimat perustaa Hornet-tukikohdan Saksaan

Suomen ilmavoimat perustaa kuusi Hornet-hävittäjää käsittävän tukikohdan Pohjois-Saksaan elokuun lopulla noin kuukauden ajaksi.

Massiivinen operaatio käsittää kuuden Hornet-hävittäjän lisäksi noin kahden ja puolensadan miehen henkilöstön, johon kuuluvat lentäjien lisäksi mm huolto- ja suojausjoukot.

Koskaan aikaisemmin ei-Natomaalle ei ole tehty vastaavanlaista testia. Suomalaistukikohtaa nimitääin testataan kuukauden ajan, jolloin sen Nato-kelpoisuus selviää.

Eräänä tarkoituksena on, että ilmavoimat voisi jatkossa tarvittaessa lähettää esim vastaavanlaisen yksikön johonkin YK-operaatioon vaikka kuinka kauas.

Toki ilmavoimat on jo aikaisemmin lentänyt ulkomailla, mutta huomattavasti suppeammassa mittakaavassa. Tänä keväänä Hornetit ovat jo ehtineet harjoitella Suomessa ilmatankkausta.

- Kolmen saksalaisen lentoyksikön kanssa toimiessa näemme, kuinka toimintakykyinen joukkkomme on kotimaan rajojen ulkopuolella, sanoo Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Jarmo Lindberg.

KENRAALIMAJURI LINDBERG KERTOO KUUKAUDEN KOKEILUSTA

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme