Mainos
Mainos

Ilmavoimat tehostaa valmiuttaan - "Kaikkiin tilanteisiin ehditään"

Puolustusvoimissa on tänään päätetty, että Ilmavoimat tehostaa omaa valmiuttaan venäläiskoneiden ilmatilaloukkausten vuoksi.

Asiasta kertoo puolustusvoimain viestintäjohtaja Mika Kalliomaa MTV Uutisille. 

- Sen lisäksi, että meillä aukoton ilmavalvonta, mutta nyt meillä on tehostettu valmiutta niin, että voimme tarvittaessa nostaa heti Horneteja tunnistuslentotehtäviin.

Kalliomaan mukaan käytännössä nyt on varmistettu, että kaikkiin tilanteisiin ehditään. 

- Tarpeen mukaan siirretään konekalustoa eri kentille ja varmistetaan että henkilöstö on paikalla. 

Ilmavoimat nostaa tarvittaessa lentäjiä myös ohjaamovalmiuteen, mikä tarkoittaa sitä, että kone on valmiina lähtemään ilmaan välittömästi. Kokoaikaiseen ilmassa päivystämiseen ei kuitenkaan nähdä tarvetta.

- Ei ole tarpeen koko ajan päivystää ilmassa. Tarpeen mukaan johto tekee analyysin ja sen mukaan käskytetään sitten koneita liikkeelle, viestintäjohtaja Mika Kalliomaa sanoo.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) kertoi STT:lle, että kyse ei ole valmiustilan nostosta. Lentäjien ja hävittäjiä on kuitenkin työssä normaalia enemmän ja tunnistuslentoja tehdään aktiivisemmin.

Haglundin mukaan ilmatilaloukkaukset aiheuttavat turhaa spekulaatiota, joka ei ole Venäjänkään intresseissä. Tällainen haittaa ministerin mukaan asiallisia naapurisuhteita.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme