Mainos
Mainos

Ilmavoimien komentaja: Hävittäjille ei tarvetta vuosiin

Uusille hävittäjille ei ole Suomessa tarvetta vielä vuosiin, sanoo Ilmavoimien komentaja Jarmo Lindberg liittyen perättömäksi todettuihin tietoihin Suomen hävittäjäkaupoista amerikkalaisten kanssa.

- Hornetin elinkaari yltää vuosiin 2025-30, joten ilmavoimilla ei ole tarvetta käydä hankintaneuvotteluja vielä vuosiin. Tällä hetkellä keskitymme toimeenpanemaan meille selonteossa määrättyjä Hornetin elinikäpäivityksiä.

Kun Hornetien seuraajan harkinta tulee ajankohtaiseksi, käynnistetään täysimittainen evaluaatio ja kilpailutus, Lindberg kertoi MTV:n uutisille.

- Pitkän aikavälin suunnittelua varten ilmavoimilla pitää olla käytössään virallista tietoa eri hävittäjistä, jotta emme ole pelkästään netin ja ilmailulehtien varassa. Tämän vuoksi pidämme yhteyttä hävittäjävalmistajiin ja pyrimme saamaan heiltä tietoa tuotantoaikatauluista ja hinnoista.

Ilmavoimien mukaan Suomi ei käy neuvotteluja uusista hävittäjälentokonekaupoista.

Ilmavoimien eversti Juha Suonperän mukaan uutisivusto Bloombergin tiedot, joiden mukaan Suomi neuvottelisi mahdollisista hävittäjäkaupoista amerikkalaisten kanssa, ovat perättömiä.

Suonperän mukaan pian aletaan miettiä millä vanhat koneet korvataan, sillä nykyiset hävittäjäkoneet palvelevat vielä 15-17 vuotta.

Minkäänlaisia hallitusten välisiä neuvotteluja ei ole kuitenkaan vielä aloitettu.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot