Mainos
Mainos

Ilmavoimien kuljetuskone laskeutui maantielle Lusissa

Casa C-295 -kuljetuskone laskeutui onnistuneesti Lusin varalaskupaikalle Heinolan pohjoispuolelle syyskuun lopussa pidetyissä ilmavoimien Buana 2011 -harjoituksissa.

Harjoituksessa kokeiltiin ensimmäistä kertaa, miten vuonna 2007 käyttöön otettu Casa onnistuu operoimaan maantietukikohdasta.

Maantietukikohdat ovat tärkeä osa Ilmavoimien poikkeusolojen tukeutumisverkostoa, jota käyttävät niin Hornet-hävittäjät kuin yhteys- ja kuljetuskonekalustokin.

Laskeutumisessa on kyse vaativasta suorituksesta, sillä kuljetuskoneen siipien 26 metrin kärkiväli menee yli asfalttipäällysteen.

Koko vapaan alueen leveys metsän reunasta metsän reunaan on 45 metriä.

– Kyllähän maantie vähän tuntuu ensimmäisellä kerralla ahtaalta, mutta hyvä ennakkovalmistelu takaa toiminnan sujumisen. Sinänsä maantietukikohdasta toimiminen on samanlaista kuin pienlentokentillä, mutta siellä kiitotie on hyvin lyhyt ja maantiellä se taas on kapea, kertoo laskun Lusiin suorittanut kapteeni Pekka Lappeteläinen.

Maantietukikohtaan on aikaisemmin laskeutunut Fokker F-27 -kuljetuskone.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme