Mainos
Mainos

Ilmavoimien lentäjäpula puhututtaa

Puolustusministeriö saa rajut moitteet lentäjäkadosta.Ilmavoimien lentäjäyhdistyksen pääsihteeri Aki Ruotsalan mukaan puolustusvoimilla ja ministeriöllä ei ole kykyä eikä halua ratkaista ongelmaa. STT:n mukaan ilmavoimat satsaa 20 lisämiljoonaa vuodessa lentäjiinsä.

Kymmeniä lentäjiä yksityisille työmarkkinoille menettänyt ilmavoimat panostaa 20 lisämiljoonaa vuodessa lentäjiinsä. Ratkaisu noudattaa valtion virkaehtosopimusta ja perustuu puolustusministeriön, pääesikunnan, ilmavoimien ja henkilöjärjestöjen yhdessä käymiin keskusteluihin.

Ratkaisu nostaa ilmavoimien lentäjien kuukausiansioita 2500-4300 markalla ja pyrkii näin kilpailemaan yksityisten työmarkkinoiden houkutuksien kanssa.

Päätöksen mukaan lentäjät voivat sitoutua ilmavoimiin kolmen vuoden jaksoissa. Tästä sitoutumisesta maksetaan 40000 markkaa kultakin sitoutumisvuodelta. Sitoutumissopimuksen tehneille lentäjille on viime kesästä alkaen maksettu 1000 markan kuukausittainen lisäpalkkio. Rahakorvauksen lisäksi ilmavoimiin on lisätty virkoja lentäjien urakehityksen helpottamiseksi. Lentotuntien määrää myös lisätään.

MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä aamulla vierailleen ilmavoimien lentäjäyhdistyksen pääsihteeri Aki Ruotsalan mukaan puolustusvoimilla ja ministeriöllä ei kuitenkaan ole kykyä eikä halua ratkaista ongelmaa.
(MTV3 - STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme