Mainos
Mainos

Ilmoitusvelvollisuus lasten hyväksikäytöstä muuttuu

Terveydenhuollon työntekijöiden ja opettajien on vuodenvaihteesta lähtien ilmoitettava suoraan poliisille, jos he epäilevät lapsen joutuneen seksuaalirikoksen uhriksi.

Uudistus koskee kaikkia viranomaisia ja työntekijöitä, joilla on velvollisuus lastensuojeluilmoituksen tekemiseen.

Lisäksi kaikkien ilmoitusvelvollisten tulee yhä tehdä lastensuojeluilmoitus.

Tavoitteena on nopeuttaa esitutkinnan aloittamista. Jos henkilö ei ole varma, täyttyykö ilmoitusvelvollisuus hänen tietoonsa tulleiden seikkojen perusteella, hänen kannattaa ottaa yhteyttä poliisiin viipymättä. Poliisin kanssa on mahdollista keskustella asiasta antamatta asianosaisten henkilötietoja.

Vuodenvaihteesta lähtien lapsen sijaishuolto on järjestettävä ensisijaisesti perhehoidossa. Sijaishuolto voidaan järjestää laitoshoitona vain, jos sitä ei voida järjestää lapsen edun mukaisesti riittävien tukitoimien avulla muualla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot