Mainos
Mainos

Ilo irti lämmöstä nyt – lämpötilat romahtavat viikonlopuksi

Sää viilenee rajusti viikonloppuun mennessä.

Tänään keskiviikkona Etelä- ja Keski-Suomessa ollaan yleisesti hellelukemissa.

– Lämpimintä on todennäköisesti lännessä, missä lämpötila voi nousta ylimmillään 27 tai jopa 28 asteeseen. Pohjoisessakin ollaan 20 asteessa Keski-Lapissa asti. Pohjoisessa tulee tänään sade- ja ukkoskuuroja. Iltapäivällä kuurot ovat voimakkaimmillaan Etelä-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Myös Länsi-Suomeen saattaa muodostua jokunen iltapäiväkuuro, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Huomenna helteen alue pienenee. Etelässä käydään yhä hellerajan yläpuolella, pohjoisempana jo viilenee. Etelä-Suomessa tulee sade- ja ukkoskuuroja. Myös maan keskivaiheilla voi sataa ja pilvisyys on vaihtelevaa. Pohjoisessa on pääosin poutaa ja aurinkoista.

Sää viilenee koulujen päättäjäispäiväksi

Selvä käännös säässä tapahtuu perjantaina.

– Lappiin saapuu jo yöllä saderintama, joka kulkee päivän aikana nopeasti maan yli kohti kaakkoa. Rintaman mukana meille virtaa selvästi viileämpää ilmaa luoteesta. Etelärannikolla lämpötila voi olla vielä ylimmillään 25 astetta, mutta pohjoisessa viilenee jo selvästi.

Viikonlopuksi lämpötilat putoavat etelässäkin noin kymmenellä asteella alkuviikon hellelukemista.

– Viikonloppuna lämpötilat ovat etelässä 15 asteen vaiheilla, pohjoisessa kymmenessä asteessa ja Lapissa jopa sen alapuolella. Pilvisyys on vaihtelevaa ja sadekuuroja tulee paikoin, ennustaa Miina Manninen.

Ensi viikolla sää jatkuu epävakaisena.

– Uutta helleaaltoa ei ole tämän hetken ennusteissa näköpiirissä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme