Mainos
Mainos

Ilokaasuyritykselle moitteet mainoksesta

Mainonnan eettinen neuvosto on antanut huomautuksen suomalaiselle ilokaasua myyvälle Iloiset keittiöpojat oy:lle. Neuvoston mukaan yritys on loukannut hyvää mainontatapaa kannustamalla mainoksessaan ilokaasun väärinkäyttöön.

Mainonnan eettinen neuvosto otti viime viikolla kantaa Iltalehden nettisivustolla olleeseen mainokseen ”Ilokaasukauppa Laillinen päihde - Ei krapulaa!”.

Mainonnassa oli käytetty niin kutsuttua kumppanuusmarkkinointia, jossa mainostava yritys ei välttämättä laadi mainostaan, vaan tämän tekee ulkopuolinen, yleensä verkkomarkkinointiin erikoistunut julkaisija.

Iloisten keittiöpoikien yrittäjän Jonas Kyllösen mukaan mainoksen laatija ei ollut noudattanut yrityksen mainontaa koskevia ohjeita.

Kyllösen mukaan yritys ei "ehdottomasti halua mainostaa ilokaasua päihdekäyttöön".

Mainonnan eettisen neuvoston mukaan yritys on itse vastuussa mainoksen lain- ja hyvän tavan mukaisuudesta huolimatta siitä, että mainoksen laatii joku ulkopuolinen.

Ilokaasun käyttöön saattaa liittyä tukehtumisvaara, minkä vuoksi sen markkinointi on neuvoston mukaan erityisen moitittavaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot