Mainos
Mainos

Ilomantsin koulukyyteihin saattaa tulla alkolukko

Ilomantsin kunta harkitsee pakollisia alkolukkoja koulukyyteihin sekä muihin kunnan järjestämiin ja ostamiin kuljetuksiin. Samalla kuljettajien itsekontrollin tukemiseksi harkitaan myös alkometrien hankkimista takseihin.

- Liikenne- ja viestintäministeriön asetuksien mukaan alkolukkoja voidaan käyttää päiväkoti-, koululais- ja vammaiskyydeissä. Tähän asti vain muutamat kunnat ovat mahdollisuutta käyttäneet, kertoo Ilomantsin kunnanjohtaja Markku Lappalainen.

Asia nousi esille sen jälkeen, kun Ilomantsissa jäi kaksi kuljettajaa kiinni rattijuopumuksesta poliisin järjestämässä liikenteenvalvonnassa viime maanantaina. Toinen kuljettajista puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat. Hän ehti jo kyyditä koululaisia ennen puhaltamista. Molemmat kuljettajat on irtisanottu tehtävistään.

Kunta ja liikennöitsijät pitivät tapausta erittäin vakavana ja katsoivat, että luottamuksen palauttaminen edellyttää nopeita toimenpiteitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme