Mainos
Mainos

Ilotulitefirma selätti epäluuloiset äidit ilotulitekurssilla

Äidit ovat Suomen Ilotulitus Oy:n kokemuksen mukaan usein perheissä niitä, jotka asettuvat vastahankaan ilotuliteostoksilla: ei nyt osteta, ei tänä vuonna, ilotulitteet ovat vaarallisia, he sanovat. Tarpeeksi vastahakoisia äitejä nähtyään ilotuliteyritys päätti ratkaista ongelman järjestämällä vain äideille tarkoitetun ilotulitekurssin, jossa käydään läpi turvallisuusasioita.

Ensimmäinen kymmenen äidin kurssi järjestettiin Tuusulassa, ja kokemuksen perusteella tiedotuspäällikkö Sten Johansson uskoo, että vastaavia kursseja järjestetään tulevaisuudessakin.

– Kaikki äidit olivat kiinnostuneita ja heillä oli halu ampua turvallisesti. Kävimme läpi yleisimmät virheet, mikä loi luottamusta ja varmuutta. Luulen, että tämä on hyvä tapa viedä eteenpäin ilotulitusturvallisuutta, Johansson sanoo.

Aiemmin kursseja ei ole järjestetty lainkaan maallikoille, ainoastaan ammattilaisille. Kurssin käytyään äidit voivat hoitaa ilotulitteiden laukaisun koko perheen puolesta tai valvoa, että muut laukaisevat raketit oikein. Usein miehet ovat saaneet armeijassa koulutusta ammusten laukaisuun, minkä vuoksi ilotulitteiden ampuminen on monessa perheessä jätetty heidän harteilleen.

Kurssikaan ei auta, jos muut turvallisuusasiat eivät ole kunnossa: jos raketteja ammutaan alkoholia nauttineina, silmät jätetään suojaamatta tai ei jakseta tutustua ohjeisiin, vahinkoja voi sattua.

Turvallisuusasioissa ollaan menossa parempaan päin, uskoo Johansson. Tämä johtuu siitä, että silmien suojauksesta on tehty pakollista ja ilotulitteiden ampuminen on – ainakin periaatteessa – kielletty alaikäisiltä.

Ajankohtaiseksi turvallisuusvinkiksi Johansson antaa rakettien kunnollisen tukemisen. Vähälumisen talven vuoksi raketit eivät pysy pystyssä edes niin hyvin kuin tavallisesti, vaan ne tarvitsevat tuekseen hyvät telineet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme