Mainos
Mainos

Ilotulitteet lensivät yleisöön palokuntaleirillä - 36 loukkaantui

Ilotulitteet lensivät yleisön joukkoon palokuntanuorten suurleirillä Padasjoella Päijät-Hämeessä viime yönä, kertoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.

Palotarus 2010 -leirin viimeisen illan kunniaksi järjestetyssä ilotulituksessa kaatui yksi ilotulituspata. Kaatuneesta padasta lensi raketteja yleisön joukkoon.

Leirisairaalassa kävi lääkärin tarkistettavana 36 ihmistä. Potilaista oli lapsia 35 ja aikuisia 1. Loukkaantuneista yksi oli saksalainen.

Potilailla oli lähinnä korvakipuja ja lieviä iho-oireita rakettien kipinöistä. Lisäksi kahdella potilaalla oli lieviä silmäoireita. Ketään ei kuitenkaan tarvinnut lähettää sairaalahoitoon.

Järjestäjien mukaan rakettipadat oli tuettu laudoilla ja kivillä sekä osa niistä oli upotettu maahan. Paikalla oli myös kolme ambulanssia, kolme paloautoa sekä järjestyksenvalvojia.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palopäällikkö Kimmo Salonen tutki tapahtumapaikan eikä todennut siinä mitään erikoista.

- Tapahtuman luvat ovat kunnossa ja muutenkin asiat on hoidettu hyvin. Ilotulituspaikassa ei ollut mitään erityistä, kyseessä on ollut vahinko. Näin vain kävi, eikä tilanteessa olisi voitu tehdä mitään paremmin, Salonen toteaa.

Tilaisuudella oli ilotulituslupa. Poliisi tutkii onnettomuutta. Leirillä on noin 3 700 palokuntalaista ja heistä noin 2 200 on nuoria.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme