Mainos
Mainos

Ilotulitteet pannassa yhä useamman kaupungin keskustassa

Ilotulitukset ovat kiellettyjä yhä useamman kaupungin keskustassa. Ainakin 17 kunnassa on tehty rajoituksia, jotka estävät asukkaiden ilonpitoa vaarallisiksi katsottujen rakettien parissa. Näiden kuntien joukossa on muun muassa Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Tampere ja Turku.

Ensimmäisenä ilotulituskielto tuli voimaan Tampereen ydinkeskustassa vuonna 1998. Tänä vuonna joukkoon liittyivät muun muassa Helsinki ja Joensuu.

Kokemukset kielloista ovat hyviä. Pelastusviranomaisten mukaan ilotulittajat myös kunnioittavat kieltoja mukavasti. Kiellot ovat toisaalta johtaneet uusien ampumispaikkojen etsimiseen.

Varovaisuus kunniaan

Pelastusviranomaisten mukaan on tärkeää, että ilotulitteiden käsittelyssä noudatetaan riittävää varovaisuutta vahinkojen ehkäisemiseksi

Ilotulitteet on ammutava avoimella paikalla poispäin ihmisistä ja asutuksista. Ilotulitteiden ampujat ovat velvollisia siistimään jälkensä kaupungin omistamalla maalla.

Erityisesti on otettava huomioon, että punaisten hätärakettien sekä ampuma-aseiden käyttö ilotulitukseen on ehdottomasti kielletty.

Tampereella Tampereen yliopiston kudospankki jakaa tuhansia suojalaseja ilmaiseksi ilotulitukseen valmistautuville tamperelaisille. Koskikeskuksessa aaton aattona järjestettävän tempauksen tarkoituksena on ennalta ehkäistä silmävaurioita.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot