Mainos
Mainos

Ilotulitteista ennätysvähän silmävammoja

Ilotulitteiden aiheuttamia silmävammoja näyttäisi tänä vuonna sattuneen jopa ennätyksellisen vähän.

Esimerkiksi Helsingin yliopistollisen keskussairaalan silmäklinikalla vuodenvaihde oli historian rauhallisin. Hyksissä hoidettiin vain yhtä silmäpotilasta, jonka vammat olivat lieviä.

STT:n soittokierroksen perusteella myös muihin suurimpiin sairaaloihin on tullut toistaiseksi vain muutamia silmäpotilaita. S

uurin osa silmävammoista on ollut lieviä, ja niistä on selvitty ilman leikkaushoitoa. Useilta päivystyspoliklinikoilta kerrotaan, että vammoja on tullut aikaisempia vuosia vähemmän.

Viime vuonna Helsingin seudulla ilotulitteet aiheuttivat viisi hoidettavaa silmävammaa ja koko maassa 15.

Ylilääkäri Tero Kivelä Hyksin silmätautien klinikalta pitää mahdollisena, että tänä vuonna silmävammojen määrä jää alle kymmeneen.

Lopulliset tiedot vammojen määrästä ja laadusta saadaan myöhemmin tässä kuussa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot