Mainos
Mainos

Ilotulitteista lapsilta kiellettyjä

Ilotulitteiden myynti on alkanut tänään aiempaa tiukemmin säännöin.

Uusien sääntöjen mukaan ilotulitteita ei saa myydä tai luovuttaa alaikäisille tai päihtyneille. He eivät myöskään saa pitää ilotulitteita hallussaan. Kielto koskee myös pieniä ilotulitteita, kuten sädetikkuja ja papatteja.

Ilotulitteiden myyjien on lisäksi järjestettävä uudenvuoden jälkeen palautuspiste, mihin kuluttajat voivat palauttaa viallisia raketteja.

Suojalasien käyttö on nykyään pakollista, kun ilotulitteita ammutaan. Pelastustoimi tosin suosittelee suojalaseja myös katsojille.

Ilotulitteiden sallittu ampumisaika on aiempaa lyhyempi. Se alkaa iltakuudelta uudenvuoden aattona ja päättyy kello kahdelta aamuyöllä.

Eniten vammoja tuottaneet ilotulitteet poistuvat kokonaan markkinoilta tämän uudenvuoden jälkeen, kun niiden varastot on myyty loppuun. Esimerkiksi roomalaisia kynttilöitä ei myydä enää vuoden päästä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme