Mainos
Mainos

Ilta-Sanomat: Poliisiylijohtajaa epäillään rikoksesta

Poliisiylijohtaja Markku Salminen oli uudellen esitutkintaan otetun tapauksen aikana Rikosseuraamusviraston pääjohtajana.

Keskusrikospoliisi ja Helsingin rikospoliisi ovat käynnistäneet uuden esitutkinnan parin vuoden takaisesta tapauksesta, jossa Helsingin maistraatin virkamiehen tietoja oli kaivettu poliisirekisteristä. Poliisi tutkii nyt, oliko tietoja kaivettu oikeudettomasti ja leviteltiinkö niitä virkavelvollisuutta rikkoen.

Ilta-Sanomien mukaan asiassa ovat epäiltyinä nykyinen poliisiylijohtaja Markku Salminen, joka toimi silloin Rikosseuraamusviraston pääjohtajana sekä kolme hänen silloista alaistaan viraston turvallisuusyksiköstä.

Asia liittyy viraston kellarissa tapahtuneeseen rengasvarkauteen ja siitä tehtyyn rikosilmoitukseen. Myöhemmin selvisi, että kyseistä maistraatin virkamiestä epäiltiin omien renkaittensa varastajaksi.

Määräyksen esitutkinnasta antoi valtakunnansyyttäjän virasto. Salmisen osalta tutkinnan hoitaa keskusrikospoliisi. Koska Salminen istuu poliisivirassa, tutkinnanjohtajana on syyttäjä. Muiden epäiltyjen osalta tutkintavastuu on Helsingin rikospoliisilla.

Poliisiylijohtaja Salminen sanoo kuulleensa, että entisten alaisten osalta on tehty lisätutkintaa.

-Asia on tutkittu kaksi vuotta sitten. Minua ei ole nyt kuulusteltu. Kantani on selvä. Siinä ei ole minkäänlaisia aineksia syyttämiseen.

Poliisiylijohtaja Salminen kiistää, että hänen kyseisen virkamiehen esimiehelle järjestämässään palaverissa olisi ollut esillä virkamiestä koskevia rikosilmoitustietoja. Salmisen mukaan ainoa hänen hallussaan ollut ollut asiakirja oli virastotalon kulunvalvontaraportti.

-Kun kävi ilmi, että virastotalon kellarista kahden kulkutunnisteportin takaa oli anastettu renkaat, määräsin alaiseni yhdessä Helsingin poliisilaitoksen kanssa tutkimaan, kohdistuuko myös rakennukseen turvallisuusuhkia.

Sisäministeri Kari Rajamäki toteaa, ettei mitään sellaista ole tullut ilmi, mikä vaikuttaisi ylijohtajan viran hoitoon. Rajamäki oli saanut tiedon uudesta esitutkinnasta pari kuukautta sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme