Mainos
Mainos

Iltalehti: Päivi Räsänen on ulkona Kelan pääjohtajakisasta

Ex-ministeri, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on ulkona Kelan pääjohtajakisasta, kirjoittaa Iltalehti. Uuden pääjohtajan nimi selviää vielä tänään. Kelan valtuutetut aloittavat ratkaisevan kokouksensa kello 16.00.

Valinta tehdään Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan Elli Aaltosen ja sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajan Outi Antilan välillä. Alun perin paikkaa haki 20 henkilöä, joista kuusi kutsuttiin haastatteluun.

Iltalehden tietojen mukaan finaalikaksikosta on soveltuvuustesteissä paremmin menestynyt Antila, jonka valinnan takana ovat tällä hetkellä tiettävästi kokoomus ja perussuomalaiset. Aaltosta kannattavat keskusta, SDP ja vihreät.

Jos puoluelinjat pitävät, ehdokkaiden äänet menevät valtuutettujen joukossa tasan 6-6. Tasatilanteessa lopputulos ratkaistaan arvalla. Lopullinen päätösvalta nimittämisessä on tasavallan presidentillä.

Uusi pääjohtaja aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa Liisa Hyssälän (kesk.) siirtyessä eläkkeelle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme