Mainos
Mainos

Iltapäivälehtien presidenttigallupeissa huima kannatusero Niinistön kohdalla

Iltapäivälehtien tänään julkaisemat presidenttigallupit antavat hyvin ristiriitaista tietoa Sauli Niinistön (kok.) kannatuksesta tulevissa presidentinvaaleissa. Gallup-kuningas Niinistö saisi Ilta-Sanomien tutkimuksen mukaan 62 prosenttia äänistä, jos vaalit pidettäisiin nyt. Iltalehden mukaan Niinistön kannatus olisi vain 49 prosenttia. Eroa on siis huimat 13 prosenttiyksikköä.

Muiden ehdokkaiden osalta erot mahtuvat tutkimusten virhemarginaaleihin. Ilta-Sanomien mukaan gallup-kakkonen Timo Soini (ps) saisi 9 prosenttia äänistä, Iltalehden mukaan 11.

Paavo Lipposen (sd) kannatus on Ilta-Sanomien mukaan 7 prosenttia, Iltalehden 9 prosenttia. Keskustan Paavo Väyrysen ja vihreiden Pekka Haaviston kannatus sen sijaan on molemmissa lehdissä prikulleen sama, 6 prosenttia.

Eva Biaudet (r.) saa Ilta-Sanomissa 5 ja Iltalehdessä 2 prosentin kannatuksen.

Molemmat tehtiin tällä viikolla

STT:n mukaan lehtien kannatusluvut eivät ole vertailukelpoisia, koska ne on laskettu eri tavoin. Iltalehti on ottanut laskelmissa huomioon myös ne, jotka eivät osanneet tai halunneet sanoa kantaansa, Ilta-Sanomat ei.

Tällä viikolla tehtyyn Ilta-Sanomien tutkimukseen vastasi 980 suomalaista, ja sen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

Iltalehden tutkimukseen vastasi 1010 suomalaista ja sen virhemarginaali on 3,1 prosenttia suuntaansa. Myös Iltalehden tutkimus tehtiin tällä viikolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot