Mainos
Mainos

"Iltapäivätoiminta turvattava kaikille lapsille"

Kaikille peruskoulun 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille on turvattava subjektiivinen oikeus iltapäivätoimintaan. Näin vaatii opetushallituksen uusi pääjohtaja Kirsi Lindroos tänään Kalevan haastattelussa. Lindroos toivoo seuraavaan hallitusohjelmaan mainintaa, että laki velvoittaisi järjestämään iltapäivätoimintaa.

-Kaikilla lapsilla pitäisi olla siihen tasavertainen mahdollisuus. Se parantaisi oppimisen edellytyksiä. Oppilas, joka ei pärjää koulussa, voi saada vapaa-ajan puolella onnistumisen mahdollisuuksia, Lindroos huomauttaa.

Tulevaisuuden kouluista Lindroos suunnittelee monipuolisia palvelukeskuksia. Koulutilojen lisäksi rakennuksissa olisi myös päivähoito- ja nuorisotiloja. Esimerkiksi hän ottaa Ylöjärven Kuoppamäen koulun. -Samassa talossa on neuvola, jonka terveydenhoitajat ja lääkärit vastaavat myös kouluterveydenhuollosta, Lindroos kertoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot