Mainos
Mainos

Imatrasta ja Kajaanista tuli rakennemuutoksen alueita

Imatran ja Kajaanin seutukunnat on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueiksi. Valtioneuvoston päätös on voimassa vuoden 2010 loppuun. Samalla Etelä-Pirkanmaan seutukunnan määräaikaa äkillisen rakennemuutoksen alueena jatkettiin ensi vuoden loppuun.

Syynä päätökseen ovat Stora Enson ja UPM:n eiliset ilmoitukset toimintojen supistamisesta ja mittavista irtisanomisista. Hallitus lupasi jo eilisillan iltakoulussaan nimetä uusia äkillisen rakennemuutoksen alueita.

Valtio suuntaa rakennetukea näille alueille ongelmien lieventämiseksi ja korvaavien työpaikkojen luomiseksi. Tämän vuoden budjetissa määrärahoja on ollut yhteensä 35 miljoonaa euroa. Imatran ja Kajaanin lisärahoista päätetään seuraavassa lisätalousarviossa.

Viime vuoden helmikuussa äkillisen rakennemuutoksen alueiksi nimettiin tämän vuoden loppuun Joensuun, Jämsän, Keuruun, Kouvolan, Lappeenrannan, Saarijärven-Viitasaaren, Vakka-Suomen ja Etelä-Pirkanmaan seutukunnat. Joulukuussa uusiksi vastaaviksi alueiksi nimettiin ensi vuoden loppuun Itä-Lapin, Kotkan-Haminan ja Forssan seutukunnat. Samalla Kouvolan määräaikaa jatkettiin vuodella.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot