Mainos
Mainos

Incapin Kärsämäen huonekaluliiketoimintaa uusille omistajille

Incap Oyj:n hallitus alkaa miettiä tulipalossa tuhoutuneen Kärsämäen tehtaan sijalle huonekaluliiketoimintaa, jolla olisi uusi, alueellinen omistuspohja. Hallitus perusti tänään työryhmän, joka pohtii vaihtoehtoja liiketoiminnan uusiksi omistajiksi.

-Kärsämäen alueella on paljon mahdollisuuksia ja paljon osaajia. Tässä olisi loistava bisneksen paikka, Incap Oyj:n toimitusjohtaja Kari Saarinen totesi tänään. Alueellisen omistuspohjan suunnittelu ei tarkoita Saarisen mukaan sitä, että Incap ei olisi enää mukana toiminnassa. Runsas vuosi sitten Incap-konsernin tekemä strateginen päätös irtautua huonekaluista on Saarisen mukaan kuitenkin edelleen voimassa.

-Meillä itsellämme on ideoita uudeksi omistuspohjaksi, mutta meihin voi myös ottaa yhteyttä, jos kiinnostusta on, Saarinen vinkkasi.

Syttymispaikka varmistunut


Keskiviikkona palaneen Kärsämäen tehtaan syttymispaikaksi on varmistunut toisen puruerottimen alaosassa oleva sulkusyötin. Puruerotin sijaitsi tehtaan ulkopuolella. Poliisin tutkimusten mukaan palo eteni tehdasrakennuksen seinän vieressä sijainneen hienopölykontin ympärille. Tämän jälkeen hienopölykontissa ja sen ympärillä tapahtui voimakas paloräjähdys.

Paloräjähdys levitti tulen nopeasti tehdasrakennukseen. Tehtaassa palo levisi nopeasti kattorakenteita ja putkistoja pitkin. Palon voimakasta leviämistä edisti runsas pöly, jota oli kertynyt mm. kattorakenteisiin. Tarkempi syttymissyy selvinnee poliisin mukaan tarkemmissa laboratoriotutkimuksissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme