Mainos
Mainos

Infektiouhka vaanii sairaaloissa

Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan sairaalahoidossa olevista potilaista 9 prosentilla on vähintään yksi sairaalainfektio.

Helmi-maaliskuussa tehdyn tutkimuksen aikana tyypillisimpiä sairaalainfektioita olivat leikkausalueen infektio ja virtsatieinfektio. Sairaalainfektiopotilaat olivat muita iäkkäämpiä, heille oli todennäköisesti tehty leikkaus ja heillä oli vaikeita perussairauksia.

Kansanterveyslaitoksen mukaan sairaalainfektioiden yleisyys on Suomessa samaa tasoa kuin muissa Euroopan maissa.

Sairaalainfektio on hoitoon liittyvä infektio, joka saa alkunsa terveydenhuollon laitoksissa tai liittyy niissä tehtyihin toimenpiteisiin. Kansanterveyslaitos teki tutkimuksen 30 akuuttisairaalassa. Tutkimukseen kuuluivat aikuisten vuodenosastot kaikissa yliopisto- ja keskussairaaloissa sekä 10 muussa akuuttisairaalassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot