Mainos
Mainos

Inflaatio hidastunut odotetusti

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio on hidastunut edelleen. Maaliskuussa inflaatio oli 0,9 prosenttia, kun se helmikuussa oli vielä 1,7 prosenttia.

Inflaation hiipuminen johtui Tilastokeskuksen mukaan ennen kaikkea korkojen laskusta sekä elintarvikkeiden hinnannousun lievästä hidastumisesta.

Helmikuusta maaliskuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,1 prosenttia.

Vaikka elintarvikkeiden hinnannousu viime vuodesta hieman laantui, maaliskuun inflaatiosta suurin osa johtui kuitenkin niiden kallistumisesta. Inflaatioon vaikuttivat myös vuokrankorotukset ja alkoholijuomien vähittäishintojen, tupakan, ravintola- ja kahvilapalveluiden sekä terveydenhoidon kallistuminen.

Kuluttajahintojen nousua hillitsi maaliskuussa eniten polttonesteiden halpeneminen ja korkojen lasku. Myös käytettyjen henkilöautojen sekä osakehuoneistojen ja kiinteistöjen hintojen lasku viime vuodesta alensi inflaatiota.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme