Mainos
Mainos

Influenssa iskee taas

Influenssakausi on jälleen pyörähtänyt käyntiin. Esimerkiksi väentungokset ovat hyviä tartunnan lähteitä.

Tämän talven influenssaepidemia on alkanut Suomessa. Helposti tarttuva hengitystietulehdus on Kansanterveyslaitoksen mukaan kaatanut varusmiehiä mm. Kainuun prikaatissa ja Santahaminassa Helsingissä.

Influenssan oireina ovat mm. korkea kuume, lihaskivut, päänsärky ja huonovointisuus. Liikkeellä on rinnakkain A- ja B-tyypin viruksia. Influenssaepidemian arvellaan kestävän pari kuukautta.

Kansanterveyslatoksen virologi Thedi Ziegler sanoo, että kuumeisena j influenssatyyppisillä oireilla kannattaa olla kotona eikä lähteä levittämään tautia.

- Vuodelepo tietysti, jos kuumetta on. Jos kuume nousee kovin korkealle, niin tietysti voi käyttää kuumelääkettä, Ziegler sanoo.

Paras tapa suojautua influenssalta on hankkia rokotus mahdollisimman nopeasti virologi Ziegler muistuttaa. Asiantuntija myös varoittaa pärskimästä päin toisia. Virukset liikkuvat henkilöstä toiseen yskimällä, nuhimalla ja kättelemällä.

- Eli käsiä pesemällä ja käyttämällä nenäliinaa ja pysymällä pois väentungoksesta, jossa on nuhivia ja yskiviä ihmisiä voi välttyä taudilta, virologi sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme