Mainos
Mainos

Influenssa kaataa varusmiehiä

Armeija käy tavanomaista talvista sotaansa flunssavirusta vastaan. A-viruksen aiheuttama influenssa on kaatanut viime viikosta lähtien petiin varusmiehiä. -Keskiviikkona potilaiden määrä lähenteli tuhatta, arvioi lääkintäeversti Risto Visakorpi Sotilaslääketieteiden laitoksesta.

Tauti näyttää levinneen nopeasti lähes koko maahan, siksi moni varuskunta on ilmoittanut epidemiasta. Näitä varuskuntia ovat ainakin Parola Hämeenlinnan läheltä, Säkylä Lounais-Suomesta, Valkeala Kouvolan läheltä, Kontioranta Joensuun tienoilta ja Kainuun Prikaati Kajaanista.

Epidemian aiheuttajavirusta on tutkittu tähän mennessä tarkemmin vasta muutamista miehistä. Tämän perusteella tyypiksi saatiin vanha tuttu A-virus - se oli liikkeellä myös viime talvena. Oireiltaan tauti vaikuttaa toistaiseksi melko lievältä, korkeahko kuume on kestänyt vain päivän pari. -Yksi oire on lisäksi lihassärky, kertoo lääkintäeversti Visakorpi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme