Mainos
Mainos

Influenssa ottamassa vauhtia - jälkitaudit vievät sairaalaan

Suomessa todetaan viikoittain jo satoja influenssatapauksia. Influenssa on nyt selvästi ottamassa vauhtia, sanoo infektioylilääkäri Asko Järvinen HYKS infektiotautien klinikalta.

– Influenssatapausten määrä tulee vielä varmasti lisääntymään siviiliväestön keskuudessa, Järvinen arvioi.

Sairaaloiden tehohoidossa influenssa ei ole kuitenkaan juuri näkynyt.

– Määrä ei ole ollut kovin suuri, korkeintaan yksittäisiä tapauksia, Järvinen kertoo HUSin sairaaloiden tilanteesta.

Influenssapotilaita on kuitenkin hoidettu jonkin verran muilla osastoilla. Tyypillisesti influenssapotilaan viekin sairaalaan vasta influenssan jälkitauti keuhkokuume, Järvinen sanoo..

– Influenssapotilas joutuu harvoin tehohoitoon. Sen sijaan tällaisia keuhkokuumepotilaita on ollut jonkin verran. Tarkkoja tietoja potilaista kerätään vain, kun kyseessä on merkittävämpi epidemia.

"Epidemia vasta alkamassa Tampereen seudulla"

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ei ole teho-osastolla tällä hetkellä yhtäkään potilasta influenssan takia. Tämän influenssakauden aikana heitä on ollut tehohoidossa kaksi, kertoo TYKSin infektiolääkäri Harri Marttila.

– Sairaalahoidossa on ollut kaikkiaan noin kymmenkunta aikuista. Nyt on ollut selkeästi rauhallisempi influenssakausi, Marttila sanoo.

TAYSin teho-osastolle puolestaan influenssa ei ole ajanut vielä ketään, sanoo sairaalan infektioylilääkäri Jaana Syrjänen.

– Epidemia on vasta alkamassa Tampereen seudulla, hän tiivistää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme