Mainos
Mainos

Influenssaepidemia alkanut

Tämän talven influenssa on kaatanut petiin jo tuhansia koululaisia.

Laboratoriovarmistuksia influenssatapauksista on viime viikkoina tullut niin paljon, että valtakunnallisen influenssaepidemian voidaan sanoa alkaneen.

Kansanterveyslaitoksen seurannan mukaan liikkeellä on taudinkuvaltaan viimevuotista selvästi ärhäkämpi tauti. A-ryhmään kuuluvan Fujian-viruksen aiheuttaman influenssan oireet ovat klassiset; kova kuume, yleinen huonovointisuus ja lihaskivut.

Epidemialla ei ainakaan toistaiseksi ole mitään selvää alueellista keskusta, mutta useita selviä tautipesäkkeitä sillä on ympäri Suomea. Joissain kouluissa poissaoloprosentit ovat luokittain on jo yli 20 prosenttia. Varuskunnissa tautia ei ole vielä rajusti esiintynyt, mutta ilmoituksia yksittäisistä tapauksista on tullut yli 20 varuskunnasta.

Kansanterveyslaitoksen influenssalaboratorion johtaja Reijo Pyhälä arvelee, että epidemian huippu ajoittuu uuteen vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme