Mainos
Mainos

Influenssaepidemia sekoitti päivystyksen – sairauslomia pyydetään hyväksymään ilman lääkärintodistusta

Tampereen yliopistollisen sairaalan päivystys on ruuhkautunut niin pahasti influenssa-aallon takia, että Tays vetoaa työnantajiin. Päivystyksestä pyydetään hyväksymään sairauslomia myös ilman lääkärintodistusta.

Influenssaepidemian vuoksi Taysin ensiavussa on viimeisten viikkojen ajan ollut niin paljon potilaita, että heitä on jouduttu sijoittamaan käytäväpaikoille ja jatkohoitopaikkoja on ollut vaikeaa saada, tiedottaa Tays.

Merkittävä osa potilaista on Taysin mukaan iäkkäitä ja saapuu ambulansseilla.

Ruuhka on niin paha, että Tays toivoo, että työnantajat hyväksyisivät pahimman epidemian ajan 3–5 vuorokauden sairauslomia myös ilman lääkärintodistusta, ettei päivystysvastaanottoja kuormitettaisi.

Myös perusterveitä potilaita, joilla on esimerkiksi pitkittynyt ylähengitystieinfektio tai kuume, pyydetään hakeutumaan omaan terveyskeskukseen.

Kuluvalla influenssakaudella A-influenssan on saanut THL:n mukaan noin 7 100 ihmistä ja harvinaisemman influenssa B:n noin sata. Viime vuonna tähän mennessä influenssa A:n oli saanut huomattavasti harvempi, reilu 1 400 ihmistä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme