Mainos
Mainos

Influenssaepidemiaa odotetaan parin viikon kuluttua

Influenssavirus on aiheuttanut Suomessa paikallisia epidemioita, mutta varsinaisesti Fujian-viruksen odotetaan saapuvan maahan parin viikon kulutta. Euroopassa influenssaa on jo laajalti, viime viikolla epidemiakynnys ylittyi Norjassa.

Turun yliopiston virusopin laboratoriossa influenssaviruksia todetaan nyt päivittäin. Paikallisia epidemioita on Suomessa pohjoisen Rovajärveltä Helsinkiin ja Joensuusta Turkuun. Varsinaista epidemiaa odotetaan parin viikon kuluttua.

Influenssakausi saattaa saapua maahamme poikkeuksellisen aikaisin, näin varhain influenssa saapui Suomeen viimeksi kymmenen vuotta sitten.

Kansanterveyslaitos ei odota mitenkään poikkeuksellisen ärhäkkää epidemiaa, mutta toisenlaisiakin arvioita on esitetty. Dosentti Raija Vainionpää Turun yliopiston virusopin laboratoriosta uskoo, että influenssa on tänä vuonna aikaisempia vuosia ärhäkämpi.

Rokotusten määrä on lisääntynyt viime vuosina. Pari vuotta on riskiryhmille, mm. 65-vuotiialle Suomessa tarjottu rokostusta. Apteekeista myytävien rokotteiden määrä on sen sijaan laskussa.

Vainionpää muistuttaa, että rokotteen ehtii ottaa vieläkin, mutta kehottaa toimimaan nopeasti. Rokote puree vasta parin viikon kuluttua.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme