Mainos
Mainos

Influenssakausi vasta alkamaisillaan

Vielä on liian varhaista sanoa, minkälainen influenssakausi tänä talvena tulee.  Vatsatautien kohdalla on rauhallista. Tavallista flunssaa on liikkeellä.

-Siinähän ei lääkäri voi auttaa, ellei pitkittyneen flunssan taustalla ole hoitamaton allerginen nuha, poskiontelotulehdus tai astma, sanoo terveyskeskuslääkäri Outi Seppälä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos seuraa tartuntatauteja koko ajan. Tilastojen mukaan influenssakausi on vasta alkamaisillaan. Yksi tauti tilastoista nousee esiin.

-Puumala-viruksen aiheuttamaa myyräkuumetta on edelleen runsaasti syksyllä vahvistuneen myyräkannan vuoksi, sanoo tartuntatautien torjuntayksikön päällikkö Markku Kuusi THL:stä.

Sitä, kuinka pahaksi influenssakausi muodostuu, on vaikea ennustaa. Tämän hetken tietojen valossa näyttää siltä, että kauden rokote antaa hyvän suojan influenssaa vastaan.

Tartuntatauteihin lukeutuvat myös sukupuolitaudit, joilla ei juuri kausivaihtelua ole.

-Klamydiaa on koko ajan tasaisesti, mutta tippuria on viime vuosina ollut aiempaa enemmän, kertoo terveyskeskuslääkäri Seppälä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme