Mainos
Mainos

Influenssalääke pois apteekeista

Lääkevalmistaja Roche Oy keskeyttää influenssalääke Tamiflun jakelun apteekkeihin. Valmistaja haluaa varata lääkkeen kausittaisen yleisinfluenssan hoitoon.

Tamiflun kysyntä on lisääntynyt reilusti viime viikkoina lintuinfluenssapelon vuoksi. Lääkkeen on todettu tehoavan jossain määrin lintuinfluenssan oireisiin, vaikka se on varsinaisesti tarkoitettu tavallisen influenssan hoitamiseen.

Keskeyttämällä apteekkijakelun Roche varmistaa, että Tamifluta on riittävästi yleisinfluenssa-aallon saapuessa. Kun epidemia alkaa, valmistaja toimittaa lääkettä jälleen apteekkeihin.

Kausittaista influenssaa esiintyy Suomessa vuosittain yleensä joulu- ja huhtikuun välisenä aikana. Kansanterveyslaitos suosittelee, että yli 65-vuotiaat ja tiettyjä kroonisia tauteja sairastavat hankkivat rokotteen influenssaa vastaan.

Lintuinfluenssan varalle tehtäviä omia lääkehankintoja KTL pitää tarpeettomina. Se tähdentää, että ilman terveydenhuoltohenkilökunnan ohjeita varalle hankittu lääke otetaan helposti väärään tautiin. KTL:n mukaan lintuinfluenssan saamisen riski on Suomessa äärimmäisen pieni.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme