Mainos
Mainos

Influenssarokote tulossa nenäsuihkeeksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan nenäsuihkerokotetta saaneet lapset sairastuvat influenssaan puolta harvemmin kuin pistosrokotteen saaneet.

Nenäsuihkeena annettava influenssarokote näyttää tehoavan pienillä lapsilla selvästi paremmin kuin pistettävä rokote. Alle vuoden ikäisille se ei kuitenkaan sovellu.

Yhdysvaltalaisessa lääketieteen julkaisussa ilmestyneen artikkelin mukaan nenäsuihkerokotetta saaneet lapset sairastuvat influenssaan puolta harvemmin kuin pistosrokotteen saaneet. Tutkimukseen osallistui lähes 8500 lasta.

Suomessa harkitaan parhaillaan, pitäisikö alle 3-vuotiaiden influenssarokotus ottaa osaksi yleistä rokotusohjelmaa. Professori Timo Vesikarin mukaan tähän tarkoitukseen pitäisi harkita nenäsuihkerokotetta.

Nenäsuihkerokote on niin sanottu elävä rokote eli se sisältää eläviä mutta heikennettyjä viruksia. Se on aiemmissa tutkimuksissa todettu varsin tehokkaaksi aikuisilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme